Verzenden en afhalen

Posted by in Klantenservice on 18 november 2016 Comments off

Wat zijn de verzendkosten?

We berekenen voor elke product verzendkosten. Verzendkosten zijn vanaf 15 euro voor kleine pakketten.  Wij nemen dus altijd het grootste gedeelte van de kosten voor onze rekening. Indien u spullen retourneert, vergoeden wij geen verzendkosten, hou daar rekening mee.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Wij verzenden producten van enkele grammen en centimeters tot en met complete bodykits. Voor het transport werken wij samen met Postnl, DHL en GLS, beide zeer gerenommeerde transportondernemingen. 
Afhankelijk van je bestelling selecteren wij de meest geschikte vervoerder. Beide vervoerders bezorgen op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur. 
In 99% van de gevallen word je pakketje binnen 30 werkdagen na verzending op het gewenste adres aangeboden.

 

Is bezorging in het buitenland mogelijk?

Wij versturen door heel Europa. Via de website kan je laten verzenden naar Nederland, België en Duitsland. De rest van Europa zijn de kosten nogal variërend, meer informatie via info@hla-rotterdam.com

 

Kan ik een ander leveradres opgeven?

Uiteraard kan je tijdens het bestelproces een gewenst leveradres opgeven, zoals je werkadres, vrienden, familie of buren. Vul altijd je eigen adres als factuuradres in, het verzendadres zoals gewenst! Een goed verzendadres is waar er in de regel iemand tijdens kantooruren aanwezig is. Zo ben je er zeker van dat je bestelling snel en goed wordt afgeleverd. Let op! Betaal je achteraf met Billink dan kunnen wij alleen naar je eigen adres verzenden, om fraude te voorkomen.

 

Krijg ik een Track & Trace code?

Wij maken gebruik van de modernste verzendsoftware om je bestelling snel en goed te verzenden. Dit systeem stuurt iedere avond omstreeks 24:00 uur geautomatiseerd e-mails met de traceercode van je bestelling waar je het pakketje online kunt volgen. Mocht je aanvullende informatie over de bezorging van je pakketje nodig hebben kan je contact opnemen met onze klantenservice via info@hla-rotterdam.com of met de klantservice van DHL of GLS (je ziet in de mail met welke vervoerder je pakketje verstuurd is).

 

Hoe laat wordt mijn bestelling bezorgd?

Helaas zijn onze vervoerders nog niet zover dat ze exact kunnen aangeven hoe laat een pakketje bezorgd gaat worden. Wilt u zeker van zijn dat uw bestelling voor een bepaalde tijd geleverd wordt, neem dan even contact op met onze klantenservice via info@hla-rotterdam.com. Zij kunnen dan eventueel een inschatting maken.

 

Kan ik mijn bestelling zelf afhalen?

Je kunt je bestelling afhalen bij de afhaalbalie op ons afhaaladres te Rotterdam. Wij hebben  winkel. We beschikken over een eigen magazijn met ruime voorraad. U kunt dus wel gewoon artikelen bekijken.
Afhalen van je bestelling is mogelijk op afspraak, het staat u vrij zonder afspraak langs te komen, echter kunnen we niet garanderen dat de gewenste producten op voorraad of beschikbaar zijn.

Ons vestigingsadres:

HL Automotive Rotterdam

Abtsweg 50

3042GD Rotterdam

 

Wat te doen bij transportschade?

Stel dat je pakketje beschadigd aankomt is het verstandig deze te weigeren als je zeker bent dat de inhoud onbruikbaar is. Het pakket komt dan direct retour naar ons, hierdoor kunnen we dit vervelende probleem sneller afhandelen. 
Mocht je vermoeden dat er wel eens sprake kan zijn van transportschade omdat de doos er wat gehavend uitziet? Meld dit direct bij de chauffeur en laat dit bij de aflevergegevens vermelden.
Mocht je het pakket geopend hebben en blijkt de inhoud beschadigd? Dan is het verstandig dit direct per e-mail aan ons te melden.
Het beste is om er direct enkele foto’s bij te voegen;

  • 1 foto van het verzendlabel; leesbaar
  • 1 foto van de schade aan het product (detail)
  • 1 foto waarop het hele product zichtbaar is (hele product)
  • 1 foto van de (om)doos
  • 1 foto van de gebruikte overige verpakkingsmaterialen